Kadın Koalisyonu
  • Ana Sayfa
  • Çalışmalarımız
    • Yasamaya Müdahale
    • Seçime Müdahale
      • 2014
      • 2015
      • 2019
    • Kamuya Müdahale
    • Ortak Eylem
    • Enternasyonel
    • Dijital Hikayelerimiz
  • Biz Kimiz?
    • Bileşenlerimiz
    • Bağlantılar
  • Kütüphane
    • Ulusal Mevzuat
    • Uluslararası Mevzuat
    • Mekanizmalar
    • Dokümanlar
  • Articles in English
  • İletişim
  • İlanlar
Kadın Koalisyonu
  • Ana Sayfa
  • Çalışmalarımız
    • Yasamaya Müdahale
    • Seçime Müdahale
      • 2014
      • 2015
      • 2019
    • Kamuya Müdahale
    • Ortak Eylem
    • Enternasyonel
    • Dijital Hikayelerimiz
  • Biz Kimiz?
    • Bileşenlerimiz
    • Bağlantılar
  • Kütüphane
    • Ulusal Mevzuat
    • Uluslararası Mevzuat
    • Mekanizmalar
    • Dokümanlar
  • Articles in English
  • İletişim
  • İlanlar
İlknur'a Mektuplar,

Canım İlknur – Feride Eroğlu

Ekleyen: Kadın Koalisyonu21 Eylül 2017Henüz yorum yapılmamış.
0
Paylaşım
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
feride

Canım İlknur,

Ne çok düşündüm seni son iki buçuk aydır. Nasıldır, sağlığı yerinde midir? Sevdikleri, ona ihtiyaç duyanlar yokluğunda ne yapıyordur? soruları dolandı, durdu kafamın içinde. Balıkçıdaki sohbetlerimiz aklıma geldi balık yerken, boğazıma takıldı, yutamadım. Kadın hareketindeki tüm kız kardeşlerinin yüreğinde de ince ince sızlayan bir yumru oldu adın.

Medeni Kanun yenilenirken kadın örgütlerinin muhtelif toplantılarından birinde tanışmıştık seninle sanırım. Kadın Adayları Destekleme Derneği olarak Ankara’da hep takdirle izlediğim işler yapıyordunuz. Sonra Ceza Kanunu yenilenirken; TBMM çatısı altında Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu kurulurken; Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çıkarılırken sen hep oralarda, kadınların yanındaydın.

En büyük derdin kadınların eşitliği ve özgürlüğü ile adaletin herkes için gerçekleşmesiydi. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların toplumsal yaşamda eşit, özgür, insan haklarının farkında ve bu haklara erişebilen bireyler olması için uğraşıyordun. Ayrımcılığa ve şiddete karşı durdun daima. Gözlerinin en derininden parlayan yıldız gibi gülüşünle, sakinliğinle, zerafetinle, güven ve güç veren varlığınla, dayanışmayla ve el birliğiyle her derde çare bulunacağı inancını kızkardeşlerine de yaydın. Ne çok şey yaptın kadınlar için, ne çok insanın hayatına dokundun.

Kadın Koalisyonu bünyesinde KEFEK faaliyetlerini izleme, değerlendirme çalışmalarımız sırasında nasıl da canlı bellek işlevi gördüğünü, kadın hareketinin KEFEK’in kuruluş sürecindeki yolculuğunu bir ‘vakanüvis’ titizliğiyle kaydettiğini gözledim. Kadınlarla ilgili en küçük bir çalışma, emek, ayrıntı gözünden kaçmıyor, hepsini bir kenara özenle not ediyordun. Her zaman nazik, ince düşünceli, sorumlu, mantıklı ve ayakları yere basan duruşunla, meseleleri akılcı ve yapıcı biçimde ele alışın, herkesin düşünce ve duygularına saygı ve özen göstererek çözümlemenle kadın hareketinin içindeki yerin çok kıymetli, yokluğunun telâfisi güç. Pamuklara sarıp sarmalayabilseydik keşke seni.

Bu da geçer kızkardeşlerin en güzeli. Yanlışlığın farkına varılır, hak yerini bulur ve sen sevdiklerine kavuşursun yine. Terasında ay ve yıldızlarla, çam ağacınla muhabbet edersin. Sonra hep birlikte suya anlatırız dertlerimizi, su alır götürür onları, yıkar içimizi. Sen şimdilik kendine elinden geldiğince iyi bak, hatırladığın bel egzersizlerini her gün aksatmadan yap, sağlığına dikkat et ve kadınların her türlü şiddetten uzak, eşit, özgür geleceğine dair düşlerini koru.

‘Zihinde Bir Dalga’yı içimde seninle sohbet ederek yanımda taşıdım yaz boyunca.

Sevgiyle kucaklıyorum,

feride

mektup
Önceki

İlknurcum – Nazik Işık / Eşit Yaşam Derneği

19 Eylül 2017
Sonraki

Belediyeleri izleme çalışmasına son halini vermek için toplandık

25 Eylül 2017

Cevapla Cevabı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Diğer

ilknur_nalan
İlknur'a Mektuplar,

İlknurcuğum – Çiğdem Aydın

Ekleyen: Kadın Koalisyonu19 Ekim 2017Henüz yorum yapılmamış.
FFDA2D95-23C0-442F-ACC6-1C3EFC2CCF17
İlknur'a Mektuplar,

İlknur’un Sırları – Selma Acuner

Ekleyen: Kadın Koalisyonu17 Ekim 2017Henüz yorum yapılmamış.
gaye_ilknur
İlknur'a Mektuplar,

Senin Yanındayım – Gaye Cön

Ekleyen: Kadın Koalisyonu16 Ekim 2017Henüz yorum yapılmamış.
evkad_ilknur
İlknur'a Mektuplar,

EVKAD – Ev Kadınları Derneği’nden İlknur’a mektup var!

Ekleyen: Kadın Koalisyonu12 Ekim 2017Henüz yorum yapılmamış.

Sosyal Medya

Kategoriler

  • 2014
  • 2015
  • 2019
  • Deutsch
  • Dosya
  • Duyuru
  • English
  • Enternasyonel
  • Espanol
  • Francais
  • Genel
  • Haber
  • Hikayemiz
  • İlan
  • İlknur'a Mektuplar
  • Kamuya Müdahale
  • Kütüphane
  • Ortak Eylem
  • Paylaşma
  • Seçime Müdahale
  • Travel
  • Yasamaya Müdahale

Instagram

Instagram did not return a 200.

Arşivler

2018 - KADIN KOALİSYONU - İçerikleri kaynak göstererek kullanabilirsiniz.